HPKV Den Ham

Dé kleindiervereniging van Twenterand!

 

Nieuwsberichten


Terug naar overzicht

11-09-2022

Uitslagen jongedierenkeuring 2022 HPKV Den Ham

Onlangs hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Ruim 120 mooie dieren werden gekeurd, allen waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door drie keurmeesters allen voor konijnen daar dit jaar i.v.m. de door vogelgriep beperkende maatregelen helaas geen hoenders mochten worden gekeurd.

Voor de konijnen keurmeesters was het een leuke taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen.

Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. Keurmeester Jipping koos een Vlaamse Reus van B. Kuiper als mooiste dier. Fokker G. Boerman scoorde eveneens met een Vlaamse Reus de tweede plaats. Niels Binnenmars mocht met zijn mooiste Vlaamse Reus de jeugdprijs mee naar huis nemen voor het tweede achtereenvolgende jaar.

Keurmeester van ‘t End gaf de meeste punten aan F. Bulder met een Rex. Daarop volgde H.J. Reefhuis met een fraaie Belgische Haas als mooiste op 1 na. Jeugdkampioen bij van ’t End werd Wout Miskotte met een Alaska.

Keurmeester van Lune gaf de 1e prijs aan H. Poel met zijn Zilvervos. De 2e prijs gaf hij aan H. Heuver met zijn Groot Lotharinger. De jeugdprijs van van Lune werd niet uitgereikt daar hij geen dieren in zijn keuring had van jeugdleden.

Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.Terug naar overzicht