HPKV Den Ham

Dé kleindiervereniging van Twenterand!

 

Nieuwsberichten


Terug naar overzicht

22-09-2019

Uitslagen jongedierenkeuring van HPKV Den Ham

Onlangs hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Ruim 150 mooie dieren werden gekeurd, allen waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door vijf keurmeesters, drie voor de konijnen en twee voor de hoenders. Voor hen was het een lastige taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen.

Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. Keurmeester Ekkelboom koos een Vlaamse Reus van jeugdlid Hidde Kuiper als mooiste dier en tevens jeugdkampioen. De Groot Lotharinger van H.G. Eshuis werd beoordeeld als mooiste op 1 na.
Keurmeester Visser gaf de meeste punten aan F. Bulder met een Rex Castor. Daarop volgde Wout Miskotte met zijn Alaska als mooiste op 1 na en werd hij jeugdkampioen bij Visser.
Keurmeester Van Der Steeg gaf de 1e prijs aan H. Poel met zijn witte Wener. De 2e prijs gaf hij aan J. Boers met haar Nederlandse Hangoor Dwerg madagascar. Jeugdleden had Van Der Steeg niet, waardoor hij geen jeugdprijs kon uitgeven. Na de prijsuitreiking van de konijnen vervolgde men met het uitreiken van de prijzen bij de hoenders.

Keurmeester Timmer koos een Vorwerk van Gerjon Lubbers als mooiste en een Hollandse Hoen van A. Voortman als mooiste grote hoen op 1 na van zijn keuring. Timmer verkoos een Leghorn van H. Zwiers als mooiste kriel van zijn keuring. De mooiste kriel op 1 na kwam van Benthe Lubbers met haar Welsumer kriel. Daarmee ontving zij ook de jeugdprijs van keurmeester Timmer.
Keurmeester Leusink gaf de 1e prijs voor kleine hoenders aan R. Wemekamp met zijn Watermaalse Baardkriel. De mooiste kriel op 1 na en van de jeugd kwamen bij de keuring van Leusink allebei van Marith Lubbers met haar Welsumer kriel. Bij de grote hoenders gaf Leusink de prijs voor de mooiste grote hoen en grote hoen op 1 na aan jeugdlid Matthijs Lenderink met zijn Brahma.

Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.Terug naar overzicht